Seneca

Zatímco ztrácíme svůj čas váháním

a odkládáním,

život utíká.

Makovec

20. února 2014 v 18:52 | Pro pohodu |  Pečení
Úplně jednoduchý receptík, když dostanete chuť na něco sladkého k čaji či kávě.
V míse utřeme 2 celá vejce, 2 skleničky pískového cukru, přes polovinu skleničky oleje. Přidáme vanilkový cukr, citronovou kůru, 10 dkg mletého máku, 3 a půl skleničky polohrubé mouky, do které zamícháme prášek do pečiva. Ředíme 1 a půl skleničkou mléka. Zvolna upečeme (asi 25 minut při 175 °C).

 

3 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Very Very | 20. února 2014 v 18:54 | Reagovat

Jani, tak já posílám taťku, on má vše s mákem moc rááád :-)
ahoj a přeju hezký večer :-)

2 Jana Jana | E-mail | Web | 20. února 2014 v 19:20 | Reagovat

[1]: Kdyby to šlo Verunko,tak bych mu hned poslala ;-)  :-)

3 Intuice Intuice | E-mail | Web | 20. února 2014 v 19:46 | Reagovat

Taky dělávám, je bezva. Ta krajka navrch je dobrý nápad! :-)

4 Jarka Jarka | Web | 20. února 2014 v 20:33 | Reagovat

Prima recept, mám ráda ty, kde se nemusí vytahovat váha. ;-)
A ještě musím pochválit krásné krajkové zdobení, z makovce, je rázem luxusní dezert. :-)

5 Babsy Babsy | E-mail | Web | 20. února 2014 v 21:28 | Reagovat

Jé, to vypadá krásně, to jsi měla bezva nápad, pocukrovat to skrz tu dečku.
Já peču makovec podle "Maminčinyrecepty.cz", je SENZAČNÍ a SKVĚLÝ.
Recept:
Troubu nastavím na 180°C.
Plech s vyšším okrajem trošku poliju vodou, pečící papír k němu lépe přilne.
Připravím si tuhý sníh ze 3 bílků.
100 g másla nebo Hery vyšlehám metličkama s 250 g cukru krupice, 1 vanilkovým cukrem,
3 žloutky
Do vyšlehaného přidávat postupně po trochách 150 ml mléka, 150 g hladké a 150 g hrubé mouky promíchané s 1 práškem do pečiva a 180g mletého máku.
Nakonec sníh z bílků.
Po vychladnutí makovec můžeme potřít citrónovou polevou:
1 větší citron, cukr moučka
Jak na to:
Vymačkáme citron (bez pecek) a vlijeme do mísy, kde přidáme 3-5 lžic cukru moučky a mícháme až zhoustne.

6 ohnice ohnice | Web | 20. února 2014 v 23:26 | Reagovat

Recept se mi moc líbí je to raz dva a takové mám nejraději,zrovna dnes mi přišel mejl jak je mák zdravý ,snad proti všem nemocem,tak to honem zkusím.Díky za recept!     Luďka. :-D

7 Máří Kosáček Máří Kosáček | E-mail | Web | 21. února 2014 v 0:45 | Reagovat

Makovec miloval i můj tatínek a byla to jediná buchta, kterou dokázal i upéct. Už ji nikdy neupeče a já také ne

8 VendyW VendyW | E-mail | Web | 21. února 2014 v 8:35 | Reagovat

Už dlouho jsem ho nedělala, sakra ještě tu mám nějaký mák v záloze...

9 Helena Lišková Helena Lišková | E-mail | Web | 21. února 2014 v 10:32 | Reagovat

Neznám, hned vyzkouším. Už jsem si receptík vytiskla. Díky za něj :-)

10 Jana Jana | E-mail | Web | 21. února 2014 v 15:13 | Reagovat

[5]: Děkuju za recept.Na stránkách jsem ho nenašla,ale našla jsem tam makový koláč a ten bude v neděli :-)

11 Jana Jana | E-mail | Web | 21. února 2014 v 15:13 | Reagovat
12 Jana Jana | E-mail | Web | 21. února 2014 v 15:15 | Reagovat

[8]: My právě taky nakoupily zásoby,tak budu teď péct makově :-)

13 Jana Jana | E-mail | Web | 21. února 2014 v 15:16 | Reagovat
14 VendyW VendyW | E-mail | Web | 21. února 2014 v 18:38 | Reagovat

[12]:Já už spíš doškrabávám zbytky co předloni dcera navozila makovice z paběrkování tady kousek na poli..... :-(

15 Zdenka Zdenka | E-mail | Web | 21. února 2014 v 19:47 | Reagovat

Já na mák moc nejsem :-) Ale to nazdobení to je moc hezké :-D

16 Iva Iva | Web | 21. února 2014 v 20:29 | Reagovat

Jani, makovec je nádherně nadýchaný. :-D  ;-)

17 Blanka Blanka | Web | 22. února 2014 v 10:34 | Reagovat

Moc se mi líbí to čarování s cukrem.Vypadá to překrásně!

18 Jana Jana | E-mail | Web | 22. února 2014 v 19:48 | Reagovat

[17]: Nejdřív jsem ho chtěla jen pocákat čokoládovou bílou polevou,ale pak mě napadlo ho přes něco pocukrovat.Papírová dečka pod dort má ale plný střed,tak jsem opláchla plastovou dečku a vznikl tenhle hezký vzor :-)

19 lejimada lejimada | E-mail | Web | 25. února 2014 v 17:21 | Reagovat

tohle je super nápad na dekoraci moučníku :)

20 Hanka Hanka | E-mail | Web | 26. února 2014 v 19:28 | Reagovat

Teda, Jani, ten je krásně nadýchaný a pocukrovaný! :-P Musel být moc dobrý.
Já nedělám koláče na plech, ale jen do koláčové formy, aby toho nebylo moc. Dostávám totiž vynadáno, že pořád něco peču, tak se aspoň snažím minimalizovat. ;-)

21 ronica ronica | Web | 5. října 2016 v 18:00 | Reagovat

online pujcka pred výplatou dačice :-P

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama