Seneca

Zatímco ztrácíme svůj čas váháním

a odkládáním,

život utíká.

Vylepšený houbový kuba

22. prosince 2013 v 19:51 | Pro pohodu |  Něco dobrého
Tenhle recept pochází z jednoho vánočního časopisu z roku 2004. Letos jsem se k němu zase po letech vrátila a měli jsme ho včera i dnes k obědu.Takže tento poměr surovin vam vydá zhruba na šest až sedm porcí.Obrázek jsem si vypůjčila přímo z časopisu,protože bych to tak hezky nenaaranžovala.Co budete potřebovat?
500 g krup
2 lžíce sádla (já ho použila jen na vymazání pekáče)
200 g drůbežích jater
300 g uzeného nebo pečeného bůčku
hrst sušených hub
1velká cibule
3 velké stroužky česneku
1 lžíce soli
špetka mletého pepře

Kroupy důkladně propereme pod tekoucí vodou a uvaříme doměkka. Po uvaření k nim přidáme jednu lžíci sádla, nadrobno pokrájená játra, bůček pokrájený na kostky, předem namočené houby a pokrájenou cibuli. Dochutíme solí, pepřem a utřeným česnekem. Dobře promícháme.
Pekáček vymažeme zbytkem sádla a nasypeme do něj kroupovou směs. Pečeme při 160°C asi 30-40 minut.Během pečení můžeme přidat ještě trochu sádla nebo vodu z hub, ve které byly namočené. Hotového kubu posypeme nakrájenou červenou cibulkou a ozdobami vykrojenými z karotky. Já už měla takový hlad, že jsem na nějaké zdobení zapomněla, přidala na talíř jen kyselou okurku a chlapi si vzali ze sudu kysané zelí a prý to bylo taky dobré.
Tak dobrou chuť.
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Jarka Jarka | Web | 22. prosince 2013 v 20:15 | Reagovat

Nejen, že jsem houbového kubu nikdy nevařila, ale já ho snad ani nejedla, takže vítám tento recept a protože sušené houby mám, kubu určitě vyzkouším. A myslím, že se dá jíst i po Vánocích. :-D

2 Katka Katka | Web | 22. prosince 2013 v 20:43 | Reagovat

Tanhle kuba je určitě strašně dobrý, ale na zlaté prasátko po takových hodech to moc nevidím. My děláme obyč. Ale tohoto si zkusím po vánocích.

3 Jana Jana | E-mail | Web | 22. prosince 2013 v 20:56 | Reagovat

[1]: Jak vidíš dá se jíst kdykoli :-) .Pro dva doporučuju ale nejmíň z poloviční dávky.Je toho fakt hodně.

4 Jana Jana | E-mail | Web | 22. prosince 2013 v 20:58 | Reagovat

[2]: Je dobrý,obyčejnýho by jsme asi taky snědli,ale na tomhle si fakt pochutnáme :-)

5 Zdenka Zdenka | E-mail | Web | 23. prosince 2013 v 19:51 | Reagovat

My pečeme na vánoce hubovec :-)

6 Helena Lišková Helena Lišková | E-mail | Web | 23. prosince 2013 v 22:21 | Reagovat

Na vánoce neděláme, ale co není může být. :-)

7 Hanka Hanka | E-mail | Web | 26. prosince 2013 v 0:55 | Reagovat

Tenhle recept vůbec neznám, Jani, ale zamlouvá se mi. Bohužel, nemám sušené houby ... ale tchyně má! ;-)  :-D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama