Seneca

Zatímco ztrácíme svůj čas váháním

a odkládáním,

život utíká.

Další dobrý chleba

26. ledna 2013 v 6:03 | Pro pohodu |  Domácí pekárna
Tentokrát pivní.Přiznávám, že jsem ho pekla dvakrát. Napoprve jsem riskla, že jsem měla prošlé instantní kvasnice a těsto nevykynulo,ale i tak jsme chlebík snědli, protoe chuťově byl dobrý. Napodruhé jsem zvolila klasické droždí a povedlo se. Chleba je výborný, ale nestihla jsem ho vyfotit. Ony jsou ty chleby z domácí pekárny vzhledově stejně dost podobné. Peču chleba z obyčejné hladké mouky. Dnes jsem se plácla přes kapsu a koupila si žitnou mouku, kterou chci příště zkusit přidat do těsta.
Pokud byste chtěli zkusit chleba zadělaný pivem, tady je recept.
250 ml piva
100 ml vody
2,5 lžičky drceného kmínu
2 lžičky soli
500 g mouky
1 lžička instantních kvasnic nebo 20 g klasických
30 g semínek podle chuti
Klasické kvasnice jsem rozpustila ve vlažné vodě.

Přidávám fotky z dnešního pečení (26.1.2013)

 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Alis Alis | Web | 26. ledna 2013 v 10:28 | Reagovat

Ahoj Jani, recept si opíšu a vyzkouším!

2 Babeta Babeta | E-mail | Web | 26. ledna 2013 v 12:08 | Reagovat

A nevadí, že tekutiny je o něco víc, 350ml? Většinou se v receptech uvádí 300ml. Nebylo těsto příliš řídké? A prosímtě, jak jsi postupovala s těma kvasnicema: dala jsi je rozdrobit do trošky vody a směs jsi pak vylila v pekárně nahoru na mouku? Děkuji za rady.

3 Intuice Intuice | E-mail | Web | 26. ledna 2013 v 12:42 | Reagovat

Chleba v pekárně taky dělám. Tedy zadělávám na těsto. Peču pak ve formě v troubě. Pivní chleba nedělám, protože běžně nemáme doma pivo. :-)

4 Jana Jana | 26. ledna 2013 v 14:35 | Reagovat

[2]: Tekutina je takhle podle receptu.Teď podruhý bylo krásný.Kvasnice jsem rozmíchala v tý vodě aby se úplně rozpustily a nalila je do piva a na to jsem dala mouku a vše ostatní.Večer se chystám ho péct znovu a zkusím obyčejnou hl.mouku nahradit zčásti tou žitnou(100g).Pak poreferuju,případně vyfotím jak to dopadlo.

5 Babeta Babeta | E-mail | Web | 26. ledna 2013 v 17:01 | Reagovat

[4]: To bude fajn. Poreferuj, nafoť. Já chleba tento týden nepekla, kupovala jsem. Dnes jsem nepekla chleba, ale mazanec k zítřejší snídani. Teprve chladne. Jsem na něj moc zvědavá. V domě to nádherně voní. :-) Pokud bude povedený, tak dám na blog.

6 Hanka Hanka | E-mail | Web | 3. února 2013 v 0:32 | Reagovat

Jani, chleba vypadá moc dobře. Domácí pekárnu bohužel nemám, takže ho asi nevyzkouším! :-(

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama