Seneca

Zatímco ztrácíme svůj čas váháním

a odkládáním,

život utíká.

Pečený čaj

31. ledna 2010 v 17:45 | Pro pohodu |  Pečení
Další zřejmě notoricky známá věc.Pro mě ovšem do nedávna zcela neznámá.O vánočních svátcích jsme byli na návštěvě a dostali mimo jiné také ,,pečený čaj".Moc nám chutnal a tak jsem se zeptala Evičky jaké že použila ingredience.Měla jablka,kompotované hrušky a pomeranč.Druhý den jsem se hned vrhla vyhledat na internetu informace o přípravě této dobroty.A dozvěděla jsem se,že se dá použít i mražené ovoce.Ihned jsem zalovila v mrazáku a použila švestky a meruňky.Jako základ jablka.Tahle várka před několika dny došla a tak jsem se dnes odhodlala udělat další.Tentokrát jsem opět vyndala něco švestek,něco meruněk a pár jahod a doplnila do dvou kilogramů jablky.Přidala jsem cukr,hřebíčky,skořici a citronovou šťávu a šup s tím do trouby.Dala jsem o čtvrt kila méně cukru než poprve,ale stejně je to dost sladké.Příště ještě uberu.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Vlasta Vlasta | Web | 9. února 2010 v 16:47 | Reagovat

Já tuhle dobrotu znám pod jménem zimní čaj a taky mám na něj recept na blogu, v tom mém je ale jako základ červený rybíz. Moc nám chutná a jen co na zahrádce uzraje nějaké ovoce určitě ho udělám znovu.

2 Jana Jana | Web | 9. února 2010 v 19:51 | Reagovat

Vím vím,i u Tebe jsem ho četla.Právě kvůli tomu rybízu jsem si myslela,že se dá udělat jen v létě.Ale jak vidno jde to celoročně.Ale v zimě pěkně zahřeje,možná i díky skořici,kterou obsahuje.

3 Jana Jana | Web | 11. května 2011 v 14:21 | Reagovat

Také jsem tenhle čaj dělala, už nemáme ani skleničku, šel první na odbyt. Dělám ho jak z čerstvého ovoce, ale hlavně z mraženého. Celé léto a podzim dávám ovoce do mrazáku a zhruba koncem listopadu udělám čaje. Dělám je každý rok, protože je to oblíbený vánoční dárek.
Mějte krásný den s čajem.   Jana

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama