Seneca

Zatímco ztrácíme svůj čas váháním

a odkládáním,

život utíká.

Jahodové řezy

15. února 2009 v 14:12 | Pro pohodu |  Pečení
Po delší době zase něco dobrého.Máte v mrazáku ještě loňské jahody?Tak zkuste tohle.Je to mňamka(ale kalorická).
Suroviny:
4 vejce, 150 g moučkového cukru, 50 ml oleje, 100 ml horké vody, 200 g polohrubé mouky,
½ prášku do pečiva
Krém:
500 g jahod (zmražených), 1 ½ pudinkového prášku (jahodového), 250 g másla,
150 g moučkového cukru
Čokoládová poleva
Postup:
Nejdříve si necháme mírně rozmrazit jahody a také si do misky, ve které budeme dělat krém, nakrájíme máslo a necháme ho změknout.
Dále se věnujeme přípravě piškotového těsta. Celá vejce s cukrem, olejem a horkou vodou ušleháme. Přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a těsto rozetřeme na plech, který jsme vymazali tukem a vysypali hrubou moukou. Upečeme ve středně vyhřáté troubě necháme vychladnout.
Krém: Mírně rozmražené jahody umixujeme, v několika lžících vody rozmícháme pudinkový prášek, vlijeme k rozmixovaným jahodám a uvaříme hustou pudinkovou kaši.
Necháme zchladnout. Zatím ušleháme máslo s cukrem a přidáme vlahou jahodovou kaši. Společně ušleháme do hladkého krému a natřeme na piškotový plát.
Povrch polijeme čokoládovou polevou a necháme ztuhnout. Před podáváním krájíme na řezy.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Elora Elora | Web | 25. března 2009 v 19:10 | Reagovat

vypadá to moc dobře,  jahody mám moc ráda..

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama