Seneca

Zatímco ztrácíme svůj čas váháním

a odkládáním,

život utíká.

Můj první chleba

18. ledna 2009 v 20:47 | Pro pohodu |  Domácí pekárna
Tento text jsem si vypůjčila ze svého prvního blogu,takže kdyby jste ho náhodou četli podruhé,tak se nedivte.Dám sem i stejné obrázky,protože zatím jsem stihla vyfotit jen jeden výrobek.Ostatní vzaly za své než jsem se dostavila s fotoaparátem.
Věc která doputovala do naší domácnosti včera a které jsem se bránila ne zas tak dlouhou dobu,mi při každé příležitosti vychvalovala dcera.,,Mami to je dobrá věcička,kdyby jsme ji měli,tak by jsme mohli...a ty bys nemusela..." Dlouho,dlouho jsem odolávala věci,kterou jsem považovala za další krám do baráku.V prosinci v našem nejbližším městě otevřeli nový supermarket.Za každý nákup dostanete body a za ty si pak v akci můžete výhodně koupit nějaké zboží.Většinou takové,které zrovna nepotřebujete.S přibývajícími bodíky jsem začala přemýšlet co s nimi a začala o té koupi uvažovat.Kdo nakupuje v B.... už asi tuší.Ale akce se blížila ke konci a onen produkt stejně na prodejně neměli.Pustila jsem to z hlavy.Při pátečním nákupu jsme zjistily,že na prodejně se v koutku krčí dva kusy.A začalo rozhodování.Koupit,nekoupit...Po příjezdu domů se dcera vrhla na internet aby našla nějaké ohlasy na tento výrobek.,,No vidíš mami,všichni jsou s ní spokojeni.",,No tak jo",reagovala jsem.Uvolnila jsem z rodinného rozpočtu 1000Kč,přidala pětistovku,co jsem dostala od Ježíška a ráno vyslala dceru s otcem do prodejny.Ukořistili poslední kus.
SHRNUTÍ: Za včerejšek jsem ochutnala dva nové druhy chleba aniž bych se musela jakkoli přičinit.Dneska jsem si vymínila,že budu péct já.Našla jsem si recept podle své chuti a hned ho vyzkoušela.

Slunečnicový chléb

A tady je recept na vločkový,který jsem pekla dneska
300 ml vlažné vody
3 lžíce balzamikového octa(může být i normální)
100 g ovesných vloček
2 lžičky soli
2 lžičky kmínu(já dávám drcený)
400 g hladké mouky
1 1/2 lžičky sušeného droždí
 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Petulka2626 Petulka2626 | E-mail | Web | 19. ledna 2009 v 8:16 | Reagovat

Jéje, pekárnu mám doma taky. Už je tomu rok a šlape jako hodinky. Chlebíček je jako perník a vždy si pochutnáme. Zadělávám v pekárně taky na kynuté koláče. Je to super věc.

2 Jano 297 Jano 297 | Web | 24. ledna 2009 v 11:37 | Reagovat

Jéjej,pekárna!Velmi vděčné téma.Pekárnu jsem si taky loni v létě pořídila.Protože normálně nemůžu péct pro bolest v rukách.Je to fajn.Tuto jak máš ty si pořídili můj syn s přítelkyní.Mají ji měsíc.Zrovna včera jsem říkala synovi,jak pečete? Říkal moc ne.Nemohou prý sehnat sušené droždí.Divila jsem se tomu.Ale asi ano,už se pekárny rozšířily.Z čerstvého droždí jí to moc nakyne a přetéká s pekárny.Dává třetinu kostky,to je moc.stačí čtvrtina.Teď sehnal poslední tři sáčky a můžou tvořit! :o))))))) My občas kupujeme v akci kupované směsi. Když dojde v neděli chleba Máme náhradu.Jinak nejradši peču mazance.A housky jsou taky fajn.Nejlepší stránka diskuse o pekárnách je na Dáma.cz       .Tam je stovky receptů a rad.Jestli neznáš ,podívej se.

PS: Pozadí máš pěkné na stránce ,ale to hýbání strašně ruší při čtení.Dívám se na měnící bez,a nemůžu se soustředit na čtení. :o)))))))))))

3 Jana Jana | 24. ledna 2009 v 16:09 | Reagovat

My jsme zrovna dneska dokupovaly kvasnice,měli jich dost.my jsme zase teď probírali s manželem,jestli ten domácí chleba nevyjde dráž než v obchodě.Prý se o tom bavili v práci,že je jednodušší zaběhnout do obchodu a koupit si ho hotový.Jenže my jsme na vesnici,kde není obchod a tak kupujeme pečivo na týden a dáváme ho do mrazáku.Takže tohle beru jako zpestření,upeču si na jaký mám zrovna chuť.Tu stránku znám,první chleba co jsem pekla já byl zrovna odsud.

Pozadí jsem změnila,tak očekávám komentáře jestli je to lepší,ale asi si s tím budu hrát častěji,takže tam občas bude něco hýbacího,protože se mi to líbí.:))

4 Jano 297 Jano 297 | Web | 25. ledna 2009 v 16:56 | Reagovat

Ono je to jedno!Chleba je drahý tak jako tak. :o) Kdo si kdy pomyslel,že bude stát malý ,půl kilový bochníček 30 kč ? A toje nic moc.Jsou i dražší a menší.Taky dáváme chleba do mrazáku.Máš pořád při ruce čerstvý.Co ce týká pozadí,už mě nic nerušííííííííí! :o)))))))))

5 mariaaseidl mariaaseidl | Web | 30. června 2010 v 15:18 | Reagovat

AHOJ...tiez peciem chleba,ale nie v pekarnicke ale iba normalne v plynovej rure...pouzivam na to ryzovu muku,psyllium a podla chuti...pekny den ti prajem...

6 Janička Janička | E-mail | Web | 26. května 2011 v 22:23 | Reagovat

Jani tenhle recept na chleba vyzkouším. Vypadá to báječně. Doufám, že to půjde v normální troubě upéct.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama